dinsdag 24 april 2012

Bush Gardens


Geachte raad van bestuur van de Efteling,

Middel dit schrijven wil ik u verzoeken om de volgende maatregelen in te voeren in uw pretpark. Deze maatregelen kunnen leiden tot een vergroot besef van vrijheid van het publiek en respect voor regering en authoriteit.
1. Voorafgaand aan de opening van het park het spelen van het Wilhelmus.
2. Uiteraard wordt hierbij van het personeel verwacht dat men op dit moment in de houding staat.
3. Het bieden van gratis toegang aan militairen, marechaussee en veteranen en vier van hun familieleden.

Me vriendelijke groet,

Ralf van Kempen

Zou mooi zijn als ze luisteren. Vandaag namelijk weer voor een habbekrats door een park gelopen. Tom kreeg gratis entree, samen met vier extra kaarten. Alleen voor één kind moesten we een kaartje kopen. Wel met korting uiteraard. We stonden dus voor zo’n $ 75 dollar met zes man binnen. 
En we stonden er op tijd. We waren iets te vroeg en hebben een kwartier staan wachten voordat de parkeerplaats open ging. Maar toen waren we de allereerste die de parkeerplaats opreden. Dat voelt ook goed.

En het was rustig. Niet een beetje, maar heel rustig. Het plan was gemaakt wij zouden eerst naar Cheetah hunt gaan, Dat is de nieuwste coaster en daar zou het druk worden. 
Niet dus.
Meteen twee keer gedaan. Echt een heel gave coaster. Lang, snel, relaxed. 
Daarna door naar het station om de trein te nemen naar Stanleyville. Onderweg iets te lang bij de leeuwen blijven hangen dus net te laat. Dan maar met de kabelbaan. Ook daar geen rij. Dat was vijf jaar geleden wel anders, toen stonden we daar drie kwartier te wachten. Over de safari en uitstappen in Stanleyville. Helaas was Sheikra gesloten tot nader order, in verband met "technical difficulties". Jammer maar helaas. Het hele park vervolgens gedaan. De meesten vonden het te koud voor de waterattracties. Wij niet, alles gedaan. De eerste, tidal waves, een beetje nat. Mijn tweede, Kongo River Rapids, soaked. Zeiknat. Daar staan waterkanonnen naast de rivier waar publiek mag betalen om jou nat te spuiten. Ik kreeg dat de volle laag in mijn nek. Daarna nog een stroomversnelling en een waterval over me heen. Ach ja, na een uur weer redelijk droog. En heel hard lachen tijdens en ook na. De Stanley Fumes heb ik overgeslagen, daar mocht ik op de spullen passen. De rest ging wel.



Na een tijdje deed sheikra het ook weer. Helaas toen 15 minuten moeten wachten, best lang. Er waren attracties dat we hebben moeten wachten. Wachten totdat er genoeg mensen waren om de attractie te laten starten. Heel fijn. Bijna ongelofelijk.
We hebben alles gedaan wat we wilden doen. Helaas sloot het park al om zes uur, al hadden we het na  10 uur allemaal wel gezien.
tot schrijvens!


Dit is Cheetah Hunt, daar is Maud in meegegaan!
Sheikra, die is echt heel bizar!

en kumba, ook heel gaaf. Zeven keer over de kop!

3 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat het zo rustig was in BG.
    Wat een durfal dat je in sheikra durft te gaan, mij niet gezien.
    Have Fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tof dat je overal van je militaire status kunt genieten :)
    Ben benieuwd naar meer!

    greetings from Ieper!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kijk, dat is nog eens meegenomen die korting.
    Het zou helemaal mooi zijn als Disney ook zo'n vergelijkbare actie zou hebben maar dat is dacht ik niet zo. Dat weten jullie vast beter.
    Wel fijn dat het zo lekker rustig was. Kan je lekker alles op je gemak bekijken en doen.
    Heel veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen