donderdag 26 april 2012

eilanden van avontuur


Vandaag stond Islands of Adventure op het program, Het pretpark van Universal wat bestaat uit veschillende “eilanden” rondom een laguun. Sinds de opening van het nieuwste eiland, de wizarding world of Harry Potter, is dit een nog drukker bezocht park dan voorheen.
Wij waren op tijd, rond half negen in de parkeergarage. Tien voor negen stonden we voor de poort met 500 dollar aan entreetickets. Belachelijk duur, maar… Dan hedde ok wah! Want het was een prachtige dag. Het park voelde niet rustig aan maar er waren, wederom, bijna geen wachtrijen. Wij gingen meteen naar Hogwarts voor Harry’s forbidden Journey. Deze attractie is heel gaaf. Het begint al in de wachtrij. Waar je (normaal gesproken) staat te wachten zijn allemaal details te zien uit de Potter films. De sprekende schilderijen, de bloemenkas waas de les planten wordt gegeven, Professor Dumbledore’s studeerkamer en nog veel meer. Prachtig om te zien. Met zijn allen door het kasteel gelopen. Vooraan zijn we naar de childswap area gegaan. Daar hebben Marcha en ik met de jeugd gewacht terwijl Tom en Gemma als eerste reden. Bij terugkomst mochten wij, en Tom schoot er sneaky achteraan, die ging dus twee keer. Op een houten bankje vlieg je, dankzij een combinatie van beweging en film, door Hogwarts, lang spinnen, dementors en allemaal andere bekende scenes. Heel gaaf, spannend en prachtig.
Vervolgens de rest van de Potter attracties zonder wachtrij kunnen doen. Eigenlijk hebben we vandaag wederom nergens langer dan 15 minuten moeten wachten. De natte attracties waren niet in trek, het is immers maar een graad of 30, dus daar konden we gelijk door. En wat is het toch prachtig. Naast zo’n waterbaan staan waterkanonnen en voor een kwartje per keer kun je de mensen in de bootjes nog eens extra nat maken. Lachen zeg, paar dollar er doorheen gebrast! Zeker toen Marcha, Tom en Gemma langskwamen...
Zelf heb ik twee van de drie natte Attracties gedaan. Bij Popeye's and Bluto's Bilge Rat Barges was ik helemaal nat, tot op den unterhosen. Natuurlijk kun je je kleren direct voor een kleine bijdrage van vijf dollar in een soort hittetunnel drogen maar het wat eigenlijk wel lekker. Het weer was namelijk erg goed vandaag.

Alleen bij Spiderman the ride was het drukker, wel twintig minuten gewacht, zelfs twee keer. Dat is ook alweer zo’n mooie ride. Tim heeft daarna nog met de echte Spiderman op de foto gestaan en zijn "moves" geleerd. Dus niet zomaar met een man met een panty aan!




 In het park zelf is verder niet zoveel bijzonders gebeurd, anders dan dat tijdens de rondleiding in Poseidons Tempel het licht uitging en Tom, Marcha, Gemma en Maud via een zijdeur de tempel mochten verlaten. Halverwege dus.
Onderweg naar huis gestopt voor een Blooming union bij Outback. Daarna een dikke steak. Helaas werd een plotselinge aanval van hevige kopppijn ons etentje fataal. Tom werd bijna gek. Waar zou het toch aan liggen?

Wij hebben ons eten (in mijn geval een steak van 560 gram) naar binnen geschoven en de rest in laten pakken. Da’s voor morgenmiddag. Bij aankomst ging het wat beter met de patiënt, de aspirine lijkt te werken. Iedereen ligt nu al in bed, ik mocht nog even verslag doen maar kruip zo ook in het mandje. En lekker dat die mandjes liggen hier! Welterusten, tot schrijvens!

uw auteur


Hier wat videootjes van hetgeen wij gedaan hebben

hulk coaster, heel vet, twee keer gedaan
spiderman, ook twee keer,


harry potter


ripsaw falls


Wij waren helemaal SOAKED


Dragon challenge

1 opmerking:

  1. Jullie hebben in ieder geval weer een top dag achter de rug, gaaf hoor.
    Op naar de volgende.

    BeantwoordenVerwijderen