maandag 23 april 2012

Zondag rustdag?


Op zondag is het rustdag, dus op naar wild Florida, want daar zal het dan wel rustig zijn. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Met onze Groupon aanbieding op zak naar de aanlegsteiger van de airboats.
Dat Groupon niet altijd even duidelijk is met de afstanden mocht blijken. Only 25 miles from your home city, stond er op geschreven. Hemelsbreed wel ja. Over de verharde weg was het toch echt een uur rijden door het echte Amerika. Rijen met woonwagenparken en vervallen huizen, bijna naast enorme kasten geplaatst.

Aangekomen bij Wild Florida waren wij de enige voor die ochtend. Ze hadden een stuk of vier boten en een flinke wachtkamer, dus het zal best wel eens drukker zijn. Na de briefing “Coastguard requires me to tell you this” van captain Dennis gingen we de boot in. Gehoorsbescherming op de kop en “recht zo die gaat!”.
Op dit meer wonen zo’n 1000 alligators, niet zo vredig naast elkaar. Als ze de kans krijgen vreten ze elkaar op. Na 3 minuten kwamen wij de eerste al tegen. Dit waren een paar kleintjes die lagen op te warmen in de zon.

Tijdens de rit/tocht/vlucht verder over het water hebben we er nog veel meer gespot waaronder een paar grote jongens die ik niet tegen zou willen komen als ik met mijn waadbroek een hengeltje uitwerp. Het is echt overigens heel bizar wat die airboats allemaal kunnen. Op een gegeven moment stuurde de captain de boot een heuvel op. Zonder problemen gaat zo’n ding ook over land heen.


Na de boottocht mochten we op de foto met een alligator, allemaal samen, ieder alleen alles mocht. Behalve zelf foto’s maken. Dat werd gedaan en ze werden direct geprint op “top selected very special paper”. “For a special price my friend”. Uiteraard toch gekocht, eerbied voor de slimme handelsgeest. Al had deze verlichte geest, die dagelijks honderden foto’s maakt toch met een betere camera aan moeten komen kakken. Staat ie daar met een digitale compactcamera een beetje aan te klooien.

Vervolgens verder gereden richting  de outlets. Want de dames begonnen te klagen dat hun zeer beperkt meegenomen garderobe begon uit te dunnen. Onderweg gestopt voor een lunch vroeg diner bij Joe’s Crab Shack. Dit restaurant ziet eruit als een jaren 60 hippie-strand-tent. Emmers op tafel voor de schalen. Een bak met kreeft en krab en knagen maar. Super lekker, nooit genoeg. De ober was zo traag als de Florida landschilpad. Waar hij wel snel in was, was het berekenen van zijn fooi. Voor mijn convenience had hij maar alvast berekend en op de rekening gezet wat zijn fooi zou zijn. En hij rekende maar 18%....
Bam, direct in mijn irritatie zone. Dit gaat echt te ver. Alle verhalen over geen standaard loon en leven van tips voor lief genomen, als je als ober 18% van elke rekening eist dan heb je een uurloon waar de gemiddelde specialist jaloers op is. Niet dus.  Ik heb zelf mijn berekening maar gemaakt, denkend aan mijn tijd als ober in het pannekoekenhuis in het Frits Philipspark toen ik 's avonds met tien gulden fooi hemels gelukkig huiswaarts keerde.

Daarna naar de outlets, daar zal het op de rustdag ook wel rustig zijn. NOT!
Waar men vroegen na de kerk de kroeg in dook heeft dat nu plaats gemaakt voor de Prime outlets op Vineland avenue. Geen parkeerplaats te vinden. Na tien minuten rondrijden toch een plek gevonden. Vier uur en enkele tassen verder, Met wederom een hoera voor de “military discount” die veel winkels geven, een quick bite in het foodcourt. Dit is een cholesterol tempel in het middel van de outlet waar iedereen kan eten wat hij (eigenlijk niet) wil. Heel veel dikke billen in krappe plastic stoeltjes dus.

Onderweg naar huis nog gestopt bij de Publix voor wat boodschappen. De kids lagen weer te knorren in de auto met hun koptelefoon op terwijl Barbie in het engels tegen ze aan het praten was. Ook best mooi zo’n huurautootje met ingebouwde DVD speler. Die gaat zometeen weer aan, we gaan zo’n twee uur rijden 

1 opmerking: